Skader på greener

March 29, 2017

Som følge av maskinell isfjerning på greenene vil det være litt "rufsete" forhold inntil vekstsesongen har kommet skikkelig i gang og banemannskapene har rettet opp skadene.

 

Når vårsola begynte å varme, smeltet snøen som lå på greenene fort og tilbake lå et solid islag som var flere centimeter tykt. Baneeier Bjørn Hundstad forklarer at det da oppstår en kritisk situasjon for gresset under isen.

 

Smelter nedenfra

Sola skinner nemlig gjennom isen som smelter nedenfra. Vannet, som ikke har noe sted å renne blir stående under isen. Da fortrenges oksygenet og det dannes raskt gasser som dreper gresset. Gassene blir liggende i jordsmonnet og hindrer spiringen av nye gressfrø. I beste fall vil det ta flere måneder å få greenene tilbake hvis en slik situasjon får utvikle seg.

 

Tok i bruk maskiner til isfjerning

Sammen med frivillige med hakker og spader, ble løsningen å benytte maskiner til å fjerne mye av isen. Dette har resultert i endel sår og skader. Banemannskapene er på plass fra neste uke og vil da prioritere arbeidet med å få reparert, pusset og dresset greenene.

 

- Det er ikke optimalt å benytte maskiner til å fjerne is på greenene, men slik situasjonen var for noen uker siden, hadde vi ikke noe valg, sier baneeier Bjørn Hundstad.

 

Åpner banen til påske

- Styreleder i Solum golfklubb, Svein Erik Jackwitz beklager situasjonen, men forventer at innsats fra banemannskapene i kombinasjon med sol og varme vil gi gresset optimale vekstforhold og gjøre at forholdene raskt bedrer seg. Jeg krysser fingrene for at kvaliteten på greenene er normalisert til midten av mai. Til tross for litt "rufsete" forhold, velger vi likevel å åpne banen for spill før påske, da med begrensninger / markeringer på enkelte greener, sier Jackwitz. Han legger til at fairwayene ser ut til å ha tålt vinteren svært bra.

 

Solum golfklubb ønsker gamle og nye spillere velkommen til en ny golfsesong! 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Utvalgte innlegg

Nå er det på'n igjen

August 9, 2020

1/10
Please reload

Siste innlegg