• Jan G.

Nye klubbmestere kåret

42 spillere var med i årets klubbmesterskap i Solum Golfklubb.

Det ble spilt 18 hull lørdag og 18 hull søndag, med sum brutto slag som avgjørende for rekkefølgen. Det ble kåret 5 klubbmestere etter følgende oppsett:

Fv: Morten Sørensen (vinner netto), Per Ellingsen (vinner senior 65+), Kjell Vidar Kjennerud (vinner senior), Vegard Lilleås (klubbmester herrer), Matteo Chirico (klubbmester junior). Foran: Valborg Sollid (klubbmester dame, vinner damer senior)

Damer:

Totalt 7 deltagere og etter lørdagens runde ledet Synnøve Borgemoen knapt foran Anne-Britt Ellingsen og Valborg Sollid.

Søndag spilte Valborg Sollid i perioder drømmegolf og vant til slutt et suverent mesterskap foran nevnte Borgemoen. De samme spillerne tok også de første plassene i klasse damer senior, mens det ikke var noen deltagere i klasse damer junior.

Herrer:

Totalt 35 deltagere fordelt i alder fra 16 til over 80 år, og det ble en meget god og jevn konkurranse der mesterskapet ikke ble avgjort før etter omspill.

Etter lørdagens runde ledet Thomas Brekke etter en runde på par, men innenfor 3 slag bak fant vi både Vegard Lilleås, Greig Scott og Trond W. Ellefsen.

De spilte i lederballen på søndag, og der ble det meget jevnt og spennende. Det «haglet» med birdier (16 totalt i flighten) fra start, hele tiden med Brekke et par slag foran.

Scott forsvant fra tetkampen med 9 slag på hull 12, og da Lilleås misset en kort putt på

hull 17 virket det som om Brekke hadde avgjort mesterskapet med en 2-slags ledelse før det siste hullet. Der fikk han imidlertid problemer med et utslag i «roughen» og måtte notere en bogey, mens Lilleås slo til med en birdie på det samme hullet.

Dermed måtte det omspill til for å kåre en vinner.

Det startet på hull 10, og der slo Lilleås til med et supert innspill til en drøy meter fra hullet. Brekke misset green, men la chippen tett inntil flagget. Men Lilleås benyttet sjansen og gjorde en ny birdie og ble dermed klubbmester 2020.

Brekke ble nummer to og Ellefsen tok tredjeplassen etter en meget god 74-runde søndag.

Vegard Lilleås setter en kort putt for birdie på første omspillshull. Thomas Brekke blir nummer to.

Herrer junior:

Bare en deltager, men lovende Matteo Chirico tok sin første klubbmestertittel og er en meget lovende spiller som først har begynt å konkurrere i år.

Herrer senior:

Her viste nok en gang Kjell Vidar Kjennerud at han har blitt en meget stabil og god spiller, og vant klart foran Nils Kalve.

Herrer 65 år og eldre:

Her var Per Ellingsen suverent best begge dager og vant klart foran Per Kristiansen og Jan P. Sollid.

Flotte spilleforhold begge dager med stabilt vær helt fram til hull 18 for lederballen. Turneringskomiteen i Solum Golfklubb med leder Gudmund Eikli i spissen sørget for et flott gjennomført mesterskap.

Takk også til banemannskapet som sørget for fine forhold!